Vælg en side

Store grønne plamager på træ, murværk, fliser eller terrassen ser bare ikke yndigt ud. Alger er et velkendt problem i vores udeliv, og det skyldes, at algerne desværre trives storartet det danske vejr. Især når det bliver fugtigt udenfor, så begynder algerne at flytte ind i vores haver.

Det er et irriterende problem, men heldigvis er det ikke svært at komme algerne til livs.

Kom algerne til livs

Den mest effektive måde at slippe af med algerne på er ved brug af algerens. Algerens er en effektiv behandlingsmiddel, som er godkendt af miljøstyrelsen til at fjerne alger.

Algerens er nem og risikofri, og så er det det mest effektive middel til at bekæmpe alger. Algerens kan benyttes på alle typer af overflader, som er befængt med de grønne plamager. Du sprøjter blot med algerens og kort tid efter kan du børste eller vaske algerne væk.

Hvad kan du ellers gøre

Udover at benytte algerens, så er der et par andre ting du kan gøre, for at undgå at algerne vokser frem. Alger trives ikke godt i direkte sollys, da dette får belægningen til at tørre ud. Derfor kan du modvirke algebevoksning ved at skære nogle træer og buske ned, således der ikke er lige så mange skyggefulde steder i din have.

Du kan også forsøge at højtryksspule algerne væk, eller skrubbe dem med en kraftig børste og vand. Husk, at du aldrig må begynde at bruge kemi til at bekæmpe algerne, da det kan være skadeligt for miljøet.

Algefjerning er en tilbagevendende opgave

Du kan lige så godt forberede dig på, at kampen mod algerne er en livslang en af slagsen. Selvom du bruger algerens, så kan algerne sagtens vende tilbage.

Derfor skal du forberede dig på at algebehandle mindst 1-2 gange om året, for at blive fri for alger i din have.